Vad är egentligen tillåtet? Hur ska digitala möten gå till?
- Tid: 5 tim 8 min
- Utbildare: Jan Turvall
Hur ”kreativa” får vi vara när det gäller sammanträden i offentlig förvaltning? Detta är en nyttig och ständigt aktuell utbildning om mötesregler för dig som är förtroendevald, chef eller nämndsekreterare!
Under pandemin och dess efterdyningar då många börjat jobba hemifrån har vi sett flera “kreativa” varianter på sammanträden i offfentlig sektor. Men vilka lösningar är egentligen tillåtna enligt svensk möteslagstiftning? Vad gäller t.ex. när någon deltar digitalt och har svårt att höra eller se allt som försiggår under mötet?
Denna utbildning sätter fokus på möten, mötesstruktur och mötesteknik för förtroendevalda i offentlig förvaltning. Syftet är att ge de styrande inom kommunerna en guidning för att kunna genomföra sina möten på ett lagligt sätt trots distansarbete och andra omgivande faktorer såsom pandemier. Efter utbildningen är du väl förtrogen med Kommunallagens och Förvaltningslagens regler om sammanträdesteknik och praxis vid genomförande av möten. Vi tar också upp praktiska tillämpningar av mötesteknik.
Utbildningen är inspelad i samband med covid-19 men är aktuell även i andra avseenden som gäller mötesregler och digitala lösningar.
Jan Turvall lektor och expert på kommunal förvaltning, kommunalrätt och förvaltningsrätt. Jan har undervisat i mer än 45 år vid Göteborgs universitet där han också har varit studierektor i 30 år. Han har medverkat i många uppdragsutbildningar för statliga och kommunala myndigheter. Jan har efter de allmänna valen flitigt anlitats som föreläsare för såväl omvalda som nyvalda politiker i ett stort antal kommuner. Därutöver har Jan haft flera utbildningsuppdrag från och för regeringen.
Klicka på videon för att provtitta.