Search

En inspelad utbildning från Piku

Specialutbildning för registratorer och nämndsekreterare

Få stenkoll på handlingarna på ditt bord!​

Du som är nämndsekreterare eller registrator måste känna dig helt säker på hur handlingar ska hanteras, vilken formell status de har och vad som följer utifrån detta. Därför har vi designat denna heltäckande utbildning för dig!

Vad kan vara en handling i dagens digitala samhälle, hur hanterar man muntlig information, vad är skillnaden mellan allmänna handlingar och minnesanteckningar samt begreppen inkommen och upprättad handling? Hur beter man sig när allmänheten efterfrågar offentliga allmänna handlingar och vad innebär sekretessmarkering och kraven på registrering av handlingar?

En registrator eller nämndsekreterare måste också vara väl insatt i kommunens organisation, såväl den politiska som den förvaltningsmässiga. Med utgångspunkt från Kommunallagens regler, i främst kapitel 3 – 6, kommer den politiska organisationen och förvaltningsorganisationen att belysas samt relationerna mellan dessa organ. I detta avsnitt ingår även de sammanträdestekniska regler som finns i Kommunallagen.

I Förvaltningslagen finns bland annat handläggningsregler, bestämmelser om serviceskyldighet, samverkan med andra myndigheter, jävsregler, bestämmelser om partsinsyn och regler för omprövning och överklagande av beslut. Här kommer de olika formerna för överklagande enligt svensk lagstiftning att analyseras och jämföras.

Jan Turvall offentlighet sekretess

Jan Turvall, lektor och expert på kommunal förvaltning, kommunalrätt och förvaltningsrätt. Jan har undervisat i mer än 45 år vid Göteborgs universitet där han också har varit studierektor i 30 år. Han har medverkat i många uppdragsutbildningar för statliga och kommunala myndigheter. Jan har efter de allmänna valen flitigt anlitats som föreläsare för såväl omvalda som nyvalda politiker i ett stort antal kommuner. Därutöver har Jan haft flera utbildningsuppdrag från och för regeringen.

Klicka på videon för att provtitta.

Pris: 1500 kr (exkl moms) per deltagare. Observera att ubildningslicensen är personlig och inte får delas med någon annan.

Så fungerar det:

När du beställer en inspelad Piku-utbildning skickar vi dig en inloggning till vår digitala utbildningsplattform till din e-post. Du har tillgång till utbildningen i 3 månader från att inbjudan till utbildningsplattformen skickats ut och kan gå den hur många gånger du vill under denna period. På de allra flesta av våra utbildningar kan du välja att ladda ned ett diplom när du är klar.

Fler inspelade utbildningar för dig:

LSS-lagstiftningen i teori och praktik

Längd: 5 tim
Utbildare: Linda Larsson
När IVO gör tillsyn inom LSS lägger man stor vikt vid att såväl ägare och ledning som medarbetare har kännedom om den lagstiftning som reglerar verksamheten. Men inte bara det; även att verksamheten har upparbetade rutiner och processer som fungerar väl i implementeringen och att dessa är kända av alla medarbetare. Utbildningen är ett komplement och en uppdatering även för dig som redan har utbildning inom de 180 hp som krävs för tillstånd idag.

Beställ »

Beredskapspaketet

Kommunen har till uppgift att etablera och upprätthålla ett fungerande samarbete mellan en mängd olika aktörer som ska samverka i händelse av kriser eller krig. Därtill ska kommunen också planera för att upprätthålla verksamhet som är viktig för totalförsvaret, det vill säga kommunens samhällsviktiga och lagstadgade verksamheter. Att arbeta med eller ansvara för säkerhet och beredskap i en kommun är med andra ord en komplex uppgift.

Beställ »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.