Search

Utbildningar på hemmaplan

Vill ni att vi kommer till er och håller utbildning, eller vill ni utforma er egna digitala kompetensutveckling tillsammans med Piku Utbildningar? Vi skräddarsyr utbildningar efter era behov och kan även variera upplägget med utbildning på plats, online och hemstudier.

Välj bland våra ämnesförslag

Bläddra bland utbildningskoncepten nedan.

eller…

Designa en ny utbildning

Vi designar gärna en ny utbildning efter era behov!

Ämnesförslag:

team

Världens bästa jobb!

Att arbeta inom LSS med att garantera personer med omfattande och varaktiga funktionshinder goda levnadsvillkor är att arbeta med mänskliga rättigheter och rätten att leva ett liv som andra. Och ju bättre ni fungerar som team, desto bättre kan ni främja den rätten.

Läs mer »
Effektivt ledarskap i offentlig förvaltning

Effektivt ledarskap i offentlig förvaltning

Dagens offentliga organisationer är komplexa och ställer stora krav på chefernas ledarskap, särskilt i tuffa tider när besparingar blir aktuella och antalet anställda kanske minskar. Välkommen till denna utbildning om hur du med tillit och systematik kan utveckla ett hållbart och resultatskapande ledarskap!

Läs mer »
Validationsmetoden

Validationsmetoden: en introduktion

Validation® är en metod som utvecklats av Naomi Feil för att kommunicera med och hjälpa desorienterade mycket gamla personer, ofta med Alzheimersliknande demens. Det är en personcentrerad metod som hjälper till att minska stress och öka livskvalitet och glädje hos den desorienterade personen. Validation kan användas av alla personer som möter en person med demens, dvs både anhöriga och vårdpersonal.

Läs mer »
Demenssjukdomar och livskvalitet

Demenssjukdomar och livskvalitet

Personer med demens har kognitiva nedsättningar, men det är ändå mycket som de fortfarande klarar av. När vi som stöttar personerna i deras vardag (dvs. både anhöriga och vårdpersonal) förstår vad personerna fortfarande kan göra, kan vi skapa en mer anpassad miljö och omvårdnad.

Läs mer »
Äldreomsorg

Kulturmöten eller kulturkrockar i äldreomsorgen

Sverige är ett mångkulturellt samhälle och detta speglas också inom äldreomsorgen där kulturmöten är en del av vardagen. För att äldreomsorgen ska fungera optimalt krävs större kunskaper om olika kulturer och religioner. Med interkulturell kompetens kan man ändra sitt bemötande och skapa ett bra möte för alla inblandade. Att kommunicera ”rätt” ger en nöjd brukare och ett gott kollegialt samarbete, dvs en god omsorg!

Läs mer »
rehabiliterande arbetssätt

Rehabiliterande arbetssätt

Svårigheter att rekrytera fysioterapeuter i den utsträckning som behövs har ökat behovet av kompetens hos undersköterskor när det gäller ett rehabiliterande arbetssätt i vård och omsorg. Det här är en utbildning för undersköterskor som vill skaffa sig fler verktyg för att främja hälsa, öka delaktighet och förbättra livskvalitén för brukarna

Läs mer »
Närbild på händer som håller i varsin pusselbit

Kommunen: den komplexa organisationen

Dagens kommunala organisationer är komplexa och i hög grad fragmenterade. Ju längre utvecklingen går desto viktigare blir det att fortsätta skapa värde för och värna om kommunens invånare – en inte helt lätt uppgift.

Läs mer »
Piku utbildningar

Trimma in förvaltningen

För att er förvaltning ska möta upp krav från kommuninvånarna, myndigheter m.fl. behöver ni erbjuda era medarbetare kompetensutveckling av hög klass. Trimma in förvaltningen uppdaterar er på lagstiftning, praxis, och andra “måsten” utifrån era kompetensbehov.

Läs mer »

Varför utbildning på hemmaplan?

Mer tid över till annat

Ni sparar tid genom att slippa hitta utbildare och designa upplägget. Det sköter vi!

Anpassat för er

Ni får chansen att anpassa utbildningen efter just era aktuella utmaningar och behov.

Uppföljning & utveckling

Kickstarta eller följ upp er kompetensutveckling med utbildning på hemmaplan.

Splendid Learning

Få det bästa av 2 världar med digitalt material och utbildningstillfällen på plats.

inspelade utbildningar

Splendid Learning

Spara tid och maximera er inlärning!

Flera av Pikus utbildningar på hemmaplan har ett blended learning-upplägg som vi kallar Splendid Learning. Med detta upplägg kombinerar vi lärarledda tillfällen (livesänt eller på plats) med inspelat material och självstudier mellan utbildningstillfällena. På så vis får ni både möjligheten att diskutera med andra och ställa frågor till utbildaren, samt tid för att reflektera och applicera kunskaperna på egen hand.

Kontakta oss

Har du frågor om utbildningar på hemmaplan eller vill du att vi specialdesignar en utbildning åt er? Hör av dig så tar vi det därifrån!

Eller fyll i formuläret nedan så hör vi av oss:

Vanliga frågor om utbildningar på hemmaplan

Kontakta Ingrid med ert önskemål och eventuella frågor så tar vi det därifrån!

Ingrid Haraldsson, VD
ingrid.haraldsson@piku.se
+4673 353 00 94

Pikus utbildningar på hemmaplan (ibland kallat uppdragsutbildningar) är utbildningar som ni beställer direkt till er verksamhet. Vi anpassar utbildningen efter era önskemål, och ni får en skräddarsydd utbildningsupplevelse som passar just era kompetensbehov. Vanligast är att vi håller utbildningen på plats hos er, men vi kan också erbjuda digitala upplägg eller s.k. Splendid Learning (se nedan). Ni slipper tänka på resekostnader, planering och att boka föreläsare och kan fokusera på er egen inlärning – och det är bara några av fördelarna!

Splendid Learning är Piku Utbildningars variant av s.k. blended learning, alltså ett utbildningsupplägg som kombinerar utbildningsträffar på plats med t.ex. digitala träffar och seminarier, inspelade föreläsningar och självstudier. Vi erbjuder Splendid Learning-upplägg i de flesta av våra utbildningar på hemmaplan — kontakta oss om ni har en särskild utbildning i åtanke!

Vi har tagit fram några färdiga utbildningsförslag men vi kan också skapa en helt ny utbildning från grunden bara för er. Det kan t.ex. vara en av våra öppna utbildningar som ni vill beställa till er verksamhet, eller en utbildning inom ett helt nytt ämne. Vi kan också anpassa de färdiga utbildningsförslagen efter era önskemål.

Nej, de flesta av våra utbildningar på hemmaplan kan också genomföras helt eller delvis digitalt. Kontakta oss så ser vi vad vi kan göra!

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.