Search

Arbetsmiljö

Vill du boosta teamkänslan på jobbet eller uppdatera dig på dagens arbetsmiljökrav? Här hittar du alla Pikus utbildningar om arbetsmiljö, trivsel på arbetsplatsen m.m.

Kommande utbildningar om arbetsmiljö
No event found!

Hittar du inget kommande kurstillfälle som lockar? Kolla in vårt inspelade utbud här nedan!

Inspelade utbildningar om arbetsmiljö

Pikus inspelade utbildningar är med dig oavsett var du är, när du kan se dem och i vilken takt du vill lära dig. Här ser du inspelade kurser som kan vara intressanta för dig.

Monica Fallesen

Grundkurs i Evidensbaserad praktik

Längd: 3 tim 5 min
Utbildare: Monica Fallesen
Idag arbetar många verksamheter fortfarande efter ”gammal” kunskap. Det finns en föreställning om att det är svårt att arbeta utifrån en evidensbaserad praktik och att det inte finns tillräckligt med forskningsunderlag

Till kursen »
team

Världens bästa jobb!

Att arbeta inom LSS med att garantera personer med omfattande och varaktiga funktionshinder goda levnadsvillkor är att arbeta med mänskliga rättigheter och rätten att leva ett liv som andra. Och ju bättre ni fungerar som team, desto bättre kan ni främja den rätten.

Till kursen »
Branislav Nikolic

Nya arbetsmarknadsåtgärder för en förändrad målgrupp

Längd: 2 tim
Utbildare: Branislav Nikolic
Idag har kommunerna stora utmaningar i sitt arbete med arbetssökande personer. Klientgruppen har förändrats kraftigt under de senaste åren och de flesta står långt ifrån arbetsmarknaden och är kanske inte alltid inte så mottagliga för “sedvanliga” arbetsmarknadsåtgärder pga. språkbrister, missbruksproblematik, dålig hälsa, otillräcklig motivation osv.

Till kursen »
Branislav Nikolic

Felaktiga utbetalningar av försörjningsstöd FUT

Längd:2,5 tim
Utbildare: Branislav Nikolic
Felaktiga utbetalningar kan ofta motsvara upp till 20% av utbetalt försörjningsstöd – men det går att stävja/förebygga. Välkommen att beställa denna inspelade utbildning om att utreda felaktiga utbetalningar och bidragsbrott!

Till kursen »
Effektivt ledarskap i offentlig förvaltning

Effektivt ledarskap i offentlig förvaltning

Dagens offentliga organisationer är komplexa och ställer stora krav på chefernas ledarskap, särskilt i tuffa tider när besparingar blir aktuella och antalet anställda kanske minskar. Välkommen till denna utbildning om hur du med tillit och systematik kan utveckla ett hållbart och resultatskapande ledarskap!

Till kursen »
Validationsmetoden

Validationsmetoden: en introduktion

Validation® är en metod som utvecklats av Naomi Feil för att kommunicera med och hjälpa desorienterade mycket gamla personer, ofta med Alzheimersliknande demens. Det är en personcentrerad metod som hjälper till att minska stress och öka livskvalitet och glädje hos den desorienterade personen. Validation kan användas av alla personer som möter en person med demens, dvs både anhöriga och vårdpersonal.

Till kursen »
Demenssjukdomar och livskvalitet

Demenssjukdomar och livskvalitet

Personer med demens har kognitiva nedsättningar, men det är ändå mycket som de fortfarande klarar av. När vi som stöttar personerna i deras vardag (dvs. både anhöriga och vårdpersonal) förstår vad personerna fortfarande kan göra, kan vi skapa en mer anpassad miljö och omvårdnad.

Till kursen »
Äldreomsorg

Kulturmöten eller kulturkrockar i äldreomsorgen

Sverige är ett mångkulturellt samhälle och detta speglas också inom äldreomsorgen där kulturmöten är en del av vardagen. För att äldreomsorgen ska fungera optimalt krävs större kunskaper om olika kulturer och religioner. Med interkulturell kompetens kan man ändra sitt bemötande och skapa ett bra möte för alla inblandade. Att kommunicera ”rätt” ger en nöjd brukare och ett gott kollegialt samarbete, dvs en god omsorg!

Till kursen »
rehabiliterande arbetssätt

Rehabiliterande arbetssätt

Svårigheter att rekrytera fysioterapeuter i den utsträckning som behövs har ökat behovet av kompetens hos undersköterskor när det gäller ett rehabiliterande arbetssätt i vård och omsorg. Det här är en utbildning för undersköterskor som vill skaffa sig fler verktyg för att främja hälsa, öka delaktighet och förbättra livskvalitén för brukarna

Till kursen »
Mikael Bron

Säker hemtjänst

Längd: 3 tim 5 min
Utbildare: Mikael Bron
I hemtjänsten jobbar du ofta ensam och måste lita helt på dig själv i många fall. En besvärlig och hotfull situation kan uppstå där du kan behöva fatta snabba beslut. Här får du verktygen för att göra arbetssituationen i hemtjänsten tryggare.

Till kursen »

Få nyheter direkt i din mejl

Här kan du skriva upp dig för att få nyhetsbrev om Pikus kommande utbildningar. Du kan när som helst avregistrera dig eller ändra dina val.