Digital konferens för HVB, LSS och äldreomsorg
- Tid: Kommer snart
-
Utbildare: Niklas Eklöf och Johanna Kumlin, Georg Frick, Peter Andersson,
Thomas Ardenfors, Christian Benson, Patrik Ulander
I samarbete med Svenska Vård erbjuder vi ett antal inspelade föreläsningar av stort intresse för HVB, LSS och äldreomsorgsverksamheter. Piku Utbildningar har rättigheterna att fritt använda inspelningarna som produceras 25 april 2025 vid Svenska Vårds årliga konferens där Piku Utbildningar har designat programmet.
Du kan ta del av följande föreläsningar från konferensen:
Program och talare
Vad kan en ny socialtjänstdataregisterlag innebära för vård- och omsorgsföretagen?
Niklas Eklöf och Johanna Kumlin, Socialstyrelsen
Säker rekrytering – undvik arbetsrättsliga misstag
Arbetssökandes upplysningsplikt, finns det? Vad händer om den arbetssökande ljuger? Arbetsgivarens undersökningsmöjlighet. Vad händer om den arbetssökande har kopplingar till kriminella nätverk? Bakgrundskontroller mm.
Georg Frick, Frick HR Consulting
Socialt klimat och viktimisering vid institutioner för barn och unga
Forskningsstudier påvisar ett behov av ungdomsinstitutioner, och då blir det viktigt att rikta ljuset mot institutionens sociala klimat och risken för viktimisering. Ett växande forskningsunderlag har indikerat att de (många) timmar som inte utgörs av en strukturerad behandling, dvs. själva miljön eller det sociala klimatet, på många sätt kan vara avgörande för vården.
Peter Andersson, Stockholms universitet
Stort behov av platser i den sociala barn- och ungdomsvården
För att bryta utvecklingen där fler unga dras in i kriminalitet behöver flera olika delar av samhället hjälpas åt. För att få fler familjehem behöver vi sprida kunskap, dela erfarenheter och inspirera fler att åta sig denna roll.
Thomas Ardenfors, Regeringskansliet
När IVO gör tillsyn
IVO lägger stor vikt vid att ägare, ledning och medarbetare har kännedom om relevant lagstiftning. Men inte bara det; upparbetade rutiner och processer som fungerar väl i implementeringen och är kända av alla medarbetare, granskas också. Hur kan chefen arbeta med de här frågorna?
Christian Benson, Institutet för medicinsk rätt
Kvalitetsutveckling inom socialtjänsten
I Solna stad har man arbetat fram en bra modell för kvalitetsutveckling inom socialtjänsten. Man arbetar aktivt med att följa upp och utvärdera kvaliteten i arbetet, men hur går det till i praktiken och vilka lärdomar och effekter har man fått från kvalitetsarbetet?
Patrik Ulander, Solna stad
FÖRELÄSNINGARNA ÄR TILLGÄNGLIGA FRÅN APRIL 2025.