Grundkurs i evidensbaserad praktik
Stödjer Svensk Standard för HVB, LSS och äldreomsorg.
Välkommen till Piku Utbildningars livesända grundkurs om Evidensbaserad praktik! På denna livesända halvdag får du stadiga grundkunskaper om evidensbaserad praktik, dess förhållningssätt och metodik. Du som vill kan sedan fortsätta med vår fördjupningskurs Implementering av evidensbaserad praktik. Anmäl dig idag!
Idag arbetar många verksamheter fortfarande efter ”gammal” kunskap. Det finns en föreställning om att det är svårt att arbeta utifrån en evidensbaserad praktik och att det inte finns tillräckligt med forskningsunderlag. Men det stämmer inte – det finns gott om forskning att luta sig på, och det är viktigt att vi har den med oss utöver den lokala kunskapen i våra verksamheter. Syftet med evidensbaserad praktik (även kallat EBP) är att erbjuda bästa möjliga insats till den enskilde utifrån dagens forskning och kunskap, individens personliga kontext och vår erfarenhet som socialarbetare. Evidensbaserad praktik har vuxit fram under många år och har blivit ett allt tydligare mål som verksamheter förväntas arbeta efter, t.ex. i ”Positionspappret Funktionhinder och delaktighet” som publicerades av SKR år 2017.
Piku Utbildningar erbjuder nu denna livesända utbildning om evidensbaserad praktik, indelad i 2 fristående halvdagar. Denna första del är en grundkurs i evidensbaserad praktik där vi kommer att gå igenom dess förhållningssätt, metoder för evidenssökning och kritisk granskning av forskning samt ta upp exempel på hur det kan appliceras i praktiken. Om du sedan vill bygga på dina kunskaper med fördjupning och vägledning i hur ni kan implementera evidensbaserad praktik, rekommenderar vi att du också anmäler dig till kursen “Implementering av evidensbaserad praktik” 10 oktober.
Välkommen med din anmälan så ses vi online den 26 september!
- När? 26 september kl. 8.30-12.00
- Var? Livesänt
- Sista anmälningsdag: 24 september
- Pris för 1 person: 1900 kr exkl moms
- Gruppris för alla på din enhet: 3000 kr exkl moms
Monica Fallesen är egenföretagare och expert inom LSS-frågor. Hon är utbildare på Yrkeshögskolan i Landskrona och har varit regionchef inom Aberia. Hon har också varit affärsområdeschef för LSS i Höganäs kommun och kvalitetsutvecklare inom Attendo under många år. Monica har gedigen kunskap inom LSS där hon också varit verksamhetschef och regionchef.
Utbildningen vänder sig till chefer, behandlingspersonal, stödpedagoger, kvalitetssamordnare och verksamhetsutvecklare m fl. inom HVB, LSS och äldreomsorg.
För mer information:
Kontakta Ingrid Haraldsson
ingrid.haraldsson@piku.se
073 3530094
Observera att priset avser en användarlicens till utbildningen, för en person. Om vi noterar att fler än en person använder samma licens för att se utbildningen debiterar vi 6 000 kr ex moms per extra deltagare.
Date
- 26 Sep 2024
- Passerat
Time
- 08:30 - 12:00
Cost
- 1900 kr exkl moms
Location
Online